Nulles teorēma

Nulles teorēma

The Zero Theorem

1h 47min  |  Drāma, Fantāzija, Zinātniskā fantastika  |  Kinoteātros no: 12.09.2014

Futūristiska nākotne. XXI gadsimta vidū Londona ir pārvērtusies par trokšņainu, netīru, raibi puķainu tirgu no grimstošās civilizācijas atlūzām.

Šajā haosā, pārveidotā nodegušā baznīcā dzīvo kāds mazliet jucis un ekscentrisks datorģēnijs – paranoiķis un neirastēniķis, kuru vienlaikus nomoka gan vientulība, gan neskaitāmas fobijas.

Zinātnieks ir pievērsies noslēpumainai, neatrisināmai teorēmai, kas spētu apstiprināt esamības niecīgumu un bezjēdzību. Šo risinājumu meklē ne tikai viņš, bet arī slepens Menedžments, kas valda pār pasauli ar visu redzošu iekārtu palīdzību, jauns hakeris, cinisks boss, virtuāla psihoanalītiķe un seksapīla blondīne. Ikviens no viņiem ir ieinteresēts, lai Nulles teorēma tiktu pierādīta vai apgāzta.

Reiz liktenis dāvā varonim iespēju rast atbildes uz visiem viņa oriģinālajiem jautājumiem. Ko gan viņš izvēlēsies? Mieru vai nevaldāmu haosu, pieticīgu eksistenci pelēkā būdiņā vai spilgtu, iznīcinošu mīlestību...

KINOMĀNA KOMENTĀRS

"Nulles teorēma" ir svētki kino estētiem, izmanīgs reliģiozuma un zinātniskā skepticisma savijums, paradoksu dzirkstījums, dīvainību un ekstravaganču parāde spožā ģeniālu aktieru izpildījumā.

Šis ir ļoti reti sastopams art house kino dārgums daudz pieredzējušās publikas ceļā. Autori nebīstas izskatīties gudri un nepataisa skatītājus par muļķiem. Tādu kino ir patīkami skatīties, tas iegulst dvēselē un mudina brīvākā brīdī apcerēt mūžīgo.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.


Izplatītājs: Festivāls "Baltijas pērle"
Režisors: Terry Gilliam
Lomās: Christoph Waltz, Mélanie Thierry, David Thewlis, Lucas Hedges, Matt Damon, Ben Whishaw, Tilda Swinton
Saites: Baltijas Pērle, IMDB, Facebook, Oficiālā mājas lapa


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.