MICHELANGELO: Love and Death

MICHELANGELO: Love and Death

1h 30min  |  Dokumentāla filma, Izstāde  |  Kinoteātros no: 15.06.2017

Mikelandželo iespaidīgās skulptūras un gleznas mums šķiet tik pazīstamas, bet ko mēs patiesībā zinām par šo renesanses ģēniju? Kas bija šis ambiciozais un dedzīgais cilvēks?

Virtuozā mākslinieka meistarība redzama visā, kam viņš pieskāries. Skaistie un tik dažādie mākslas darbi: Dāvida statuja, aizkustinošā skulptūra Pietà Svētā Pētera bazilikā un mākslinieka meistardarbs – Siksta kapelas griestu gleznojums - joprojām liek elpai aizrauties.

Aptverot visus 89 mākslinieka dzīves gadus, filma “Mikelandželo: mīlestība un nāve” pēta viņa vētraino dzīvi, ceļojot cauri Eiropas muzeju zālēm un pa apbrīnojamajām kapelām un muzejiem Florencē, Romā un Vatikānā. Mēs cenšamies izprast šo harismātisko personu, viņa attiecības ar laikabiedriem un vērtīgo mākslas pasaulei atstāto mantojumu. Apkopojot ekspertu viedokļus un paša Mikelandželo teikto, filma atklāj noslēpumaino cilvēku, kura dzīvi slavē līdz ar katru otas triepienu, ko viņš atstājis.

Uzziniet, kāpēc Mikelandželo – mākslinieks, kura mākslai piemīt milzu spēks un kuru mīl visā pasaulē – ir neapšaubāmi viens no dižākajiem renesanses un varbūt arī visu laiku māksliniekiem.

Filma angļu valodā ar subtitriem angļu valodā.


Izplatītājs: Seventh Art Productions
Saites: Facebook


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.