Arlabunakti un visu labu

Arlabunakti un visu labu

Good Night And Good Luck

1h 33min  |  Trilleris, Drāma  |  Kinoteātros no: 20.01.2006

Filmas darbība risinās ASV, piecdesmitajos gados - televīzijas uzplaukuma laikā. Tā atspoguļo reālā dzīvē notikušu konfliktu starp televīzijas ziņu žurnālistu Edvardu Marovu un senatoru Džozefu Makārtiju. Vēlēdamies ziņot par faktiem un informēt skatītājus, Marovs ar saviem pašaizliedzīgajiem kolēģiem raidsabiedrībā CBS, nepakļaujoties korporatīvajam un sponsoru spiedienam, uzdrīkstas atklāt Makārtija melus un nelietības, veicot komunistiskā režīma piekritēju tā sauktās "raganu medības". Izceļas skaļš publisks skandāls, kad senators atbild ar apsūdzību žurnālistam, ka viņš pats ir komunists. Šajā baiļu un represiju gaisotnē, CBS komanda uzdrīkstas turpināt iesākto un viņu pūles atmaksājas, kad galu galā Makārtija meli un rīcība tiek atmaskota senāta priekšā.

Filma "Arlabunakti un visu labu" ir aktiera Džordža Klūnija sen lolots kino projekts par mediju un varas attiecību tēmu, kas veidots piecdesmitajiem gadiem tik piederīgā melnbaltā stilistikā. Klūnijs ir gan filmas režisors, gan viens no scenārija autoriem, gan pats filmā arī tēlo. Veidot filmu par vienu no nozīmīgākajām mediju figūrām ASV vēsturē Klūniju iedvesmojusi paša pieredze - viņa tēvs, būdams profesionāls TV žurnālists, vienmēr uzskatījis Marovu par autoritāti TV žurnālistikā.

Filma "Arlabunakti un visu labu" jau izpelnījusies kritiķu atzinību - filmas kontā ir Venēcijas kinofestivāla balvas, kā arī "Zelta Globusa" nominācijas četrās nozīmīgās kategorijās, tostarp kā "Labākā drāma".

Lomās: David Strathairn, George Clooney, Robert Downey Jr., Patricia Clarkson, Jeff Daniels, Tate Donovan, Ray Wise and Frank Langella

Režisors: George Clooney

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.


Izplatītājs: Acme Film SIA


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.