Violeta un Deizija

Violeta un Deizija

Violet & Daisy

1h 28min  |  Komēdija, Asa sižeta filma  |  Kinoteātros no: 16.08.2013

„Oskara” laureāts Džefrijs Flečers (par labāko scenāriju filmai „Dārgumiņš”) Toronto kinofestivālā debitējis ar savu pirmo režijas darbu – filmu „Violeta un Deizija”. Tā līdzinās Tarantīno daiļradei un pamatoti tiek atzīta par Flečera šedevru. Galvenās varones ir pusaudzes – filma nosaukta viņu vārdā. Viņas ir algotas slepkavas, viņu mērķis – nopelnīt lielu naudu. Kinozvaigznes Džeimss Gandolfīni, Denijs Treho, Sīrše Ronana un Aleksa Bledela īstenojušas visas režisora ieceres. Filmā savijas kopā komēdijas elementi, cīņas skati un pusaudžu naivums; to vainago slepkavu un upura konfrontācija, kas skar visu varoņu dzīvi. Ja nebūtu zināms, kas ir filmas režisors, droši varētu sacīt: tas ir Kventina Tarantīno darbs.

Jaunajām aktrisēm A.Bledelai un S.Ronanai nākas iemiesoties neierastās lomās. Filmas „Dārgie pīšļi” zvaigzne Sīrše Ronana parasti tēlo raksturlomas, taču šajā filmā viņas varone ir maigā un pakļāvīgā Deizija. Jaukā un vēlīgā A.Bledela tēlo pusaudzi Violetu, kam dzīve jau darījusi pāri. Viņa kļūst cietsirdīga, top par aukstasinīgu slepkavu un nešaubīdamās nošauj labāko draudzeni.

Šajā filmā vienu no pēdējām lomām tēlojis Džeimss Gandolfīni – „Soprāno ģimenes” zvaigzne. Itāliešu izcelsmes aktieris tika uzskatīts par Holivudas ģēniju, sadarbojies ar pašiem slavenākajiem Holivudas režisoriem un 51 gada laikā nospēlējis 51 lomu.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.


Izplatītājs: Garsu pasaulio irasai UAB
Režisors: Geoffrey Fletcher
Lomās: Saoirse Ronan, Alexis Bledel, Marianne Jean-Baptiste, Danny Trejo, James Gandolfini
Saites: IMDB, Oficiālā mājas lapa


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.