Žaks Mesrins: Nāves instinkts

Žaks Mesrins: Nāves instinkts

Mesrine: L‘instinct de mort

1h 50min  |  Trilleris, Drāma  |  Kinoteātros no: 28.11.2008

Pirmā no divām filmas daļām, balstīta uz patiesiem notikumiem, stāsta par Žaku Mesrinu, 70’to gadu Francijas valsts ienaidnieku Nr. 1, ko sauca arī par „Cilvēku ar daudzām sejām”. Neskaitāmo pārdrošo pasākumu un bēgšanu no ieslodzījuma laikā Mesrins guva perversu baudu no autoritāšu ķircināšanas, sniedzot intervijas franču presei, apzogot bankas un nolaupot cilvēkus.

Savā dzimtenē viņš ir slavenāks nekā jebkura visspožākā kinozvaigzne. Mesrina avantūras vienmēr bija galvu reibinoši pārdrošas, pārgalvīgi bezkaunīgas un absolūti neparedzamas savās iecerēs.

Dodoties veikt kārtējo lielo noziegumu, viņš vienmēr mainīja savu izskatu, veicot plastiskās operācijas, izmantojot grimu, tādējādi pārveidojot sevi līdz nepazīšanai.

Tauta viņu dievināja, sievietes apjūsmoja, bet valdība uzskatīja par „Pirmo Valsts Ienaidnieku”, kāds viņš arī bija. Mesrina „varoņdarbi”, daudzkārtējās bēgšanas no cietuma, mīlas romāni, pasakaini piedzīvojumi un sevišķi ciniska, ilggadēja ņirgāšanās par policiju – viss tas ir pārvērties par īstu tautas eposu. Eposu par cilvēku, kurš spēja būt par īstu varoni vai anti-varoni...

Lomās: Vincent Cassel, Gérard Depardieu, Elena Anaya, Roy Dupuis, Cécile De France, Gilles Lellouche

Režisors: Jean-François Richet

Scenārijs: Abdel Raouf Dafri, pēc Žaka Mesrina romāna «L’instinct de mort»

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.


Izplatītājs: Meed Films LV


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.