Lielais Kristaps. Mans Tēvs baņķieris un dokumentālās īsfilmas VI

Lielais Kristaps. Mans Tēvs baņķieris un dokumentālās īsfilmas VI

1h 49min  |  Dokumentāla filma  |  Kinoteātros no: 22.09.2015

Dirty Business / Mans tēvs baņķieris / ĪSĀ DIENA

Programma apvieno trīs filmas. Filmā “Mans tēvs baņķieris” režisore seko notikumiem 90. gados, kad viņas tēvs – bankrotējušas bankas prezidents – pazūd bez vēsts. Filma “Dirty Business” kas seko Izraēlas un Palestīnas tradicionālajai ogļrūpniecībai, sarežģītajām ekonomiskajām attiecībām starp abām pusēm, bet filma “Īsā diena” seko kāda parasta Latvijas pansionāta iemītnieku gaitām. Viņi gan ir iecerējuši slepenu plānu...

---

Dirty Business (15 min)

Kinematogrāfisks ceļojums, kas seko līdzi pa Izraēlas un Palestīnas teritorijām izkaisītajai tradicionālajai ogļrūpniecībai, izgaismojot sarežģītās ekonomiskās attiecības starp divām pusēm.



"Dirty Business" pavada skatītāju cauri dažādiem, pārtikušākiem un trūcīgākiem reģioniem, sekojot līdzi kokogļu veidošanas procesam.



Šī ceļojuma laikā skatītājam tiek atklātas īstenās cilveciskās attiecibas un ekonomiskās sadzīves realitāte.

režisors Vadims Dumess, producents Vadims Dumess

DVG Media

---

Mans tēvs baņķieris (68 min)

Autobiogrāfisks dokumentāls detektīvstāsts, kurā režisore seko notikumiem 20. gadsimta 90. gados, kad viņas tēvs – bankrotējušas bankas prezidents – pazūd bez vēsts. Tēvs ir Interpola meklēšanā jau sešpadsmit gadus. Bez panākumiem. Taču no Interpola pienāk ziņa, ka kāds vīrietis ar meklējamā vīrieša personas datiem ir pieteicies Malaizijas psihiatriskajā klīnikā. Filma par par cilvēku, kurš pazaudē sevi pārmaiņu laikā.

režisors Ieva Ozoliņa, producents Gints Grūbe

Mistrus Media

---

ĪSĀ DIENA (26 min)

Pavisam parasts pansionāts Latvijas pierobežā. Viens no daudzajiem, kur savas vecumdienas pavada viņi – mūsu vecāki, vecvecāki, radinieki. Tā ir paaudze, kas savu pilnbrieda dzīvi izbaudījusi Padomju Savienības laikā un kurai tika solīts – strādā, dod, cik tik spēj, mēs par tevi vecumdienās parūpēsimies. Sistēmas mainās un realitāte ir cita. Kā dzīvot šajā realitātē? Pieņemt esošos noteikumus, dzīvot pagātnē, mainīt kaut ko, nožēlot veikto?

režisors Una Celma, producents Una Celma

Fenixfilm


Izplatītājs: Lielais Kristaps


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.

Bildes