Lielais Kristaps. Dokumentālās īsfilmas III

Lielais Kristaps. Dokumentālās īsfilmas III

1h 44min  |  Dokumentāla filma  |  Kinoteātros no: 15.09.2015

Laiks ir uzvarējis / Kurši / Vilciens pietur 20:14 / Frailty

Programmā iekļauta vēsturiski pētnieciskā filma “Kurši”, stāsts par hiphopa veterānu Ozolu un žanra jaunpienācēju Fiņķi, poētisks skatījums uz ikdienu vilciena vagonā un portretfilma par Latvijas doom-metal mūzikas grupu “Frailty”.

---

Laiks ir uzvarējis (34 min)

Divas paaudzes. Divi mākslinieki. Ozols – hiphopa veterāns. Fiņķis – jaunpienācējs. Pirmais, gadsimtu mijā kļuvis par vienu no spilgtākajām pašmāju zvaigznēm, jau teju dekādi mūziku uztver tikai kā blakusnodarbi. Otrs, sper pirmos soļus, lai kļūtu par nākamo žanra ikonu.

režisors Dāvis Dreimanis, producents Daiga Livčāne

Latvijas Kultūras akadēmija

---

Kurši (26 min)

"Kurši" ir populārzinātniska dokumentālā filma par vienu no senajām baltu tautām – kuršiem, kas vēlāk izveidoja latviešu nāciju. Izmantojot inscenētas vēsturiskas ainas, intervijas ar pazīstamiem vēsturniekiem un 3D animāciju, filma aizraujošā un dinamiskā veidā stāsta par šo drosmīgo un kareivīgo mūsu senču cilti. Kurši lika nodrebēt ne tikai saviem skandināvu kaimiņiem, bet arī bija vieni no pēdējām pagānu ciltīm Eiropā.

režisors Raitis Ābele, Lauris Ābele, producenti Zane Sietniece, Raitis Ābele

Tritone Studio

---

Vilciens pietur 20:14 (26 min)

Filma ir poētiska interpretācija par dzīvi, kas paiet vienā elpas vilcienā. Vai stāsts ir par vilcienu, kas atspoguļo dzīves ceļu, kurā katrs no mums reiz ir juties gan vientuļš, gan izjutis draudzību un mīlestību. Dispečera balss nosaka, ko drīkst un ko nedrīkst darīt un tad saminstinoties pasaka, ka vilciens nepieturēs. Par ko mēs īsti tikmēr domājam? Mēs visi apzināmies, ka reiz pienāks brīdis, kad arī mūsu vilciens apstāsies?

režisors Daina Zviedre, producents Roberts Vinovskis

Studija Lokomotīve

---

Frailty (18 min)

Dokumentāla portretfilma par Latvijas doom-metal mūzikas grupu Frailty un tās 10 gadu pastāvēšanas jubileju.

režisors Toms Krauklis, producents Daiga Livčāne

Latvijas Kultūras akadēmija


Izplatītājs: Lielais Kristaps


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.

Bildes